Hronika

Za dva i po minuta ukrali 200.000 KM

Za dva i po minuta ukrali 200.000 KM
Za dva i po minuta ukrali 200.000 KM

KOTOR VAROŠ - Maskirani razbojnici naoružani puškama opljačkali su u petak Poslovnicu UniCredit banke u Kotor Varošu, odakle su ukrali oko 200.000 maraka.

Kako saznajemo, u pljački su lakše povrijeđeni radnik "Sektor sekjuritija", koji je obezbjeđivao banku, kao i Slaven Momić, direktor ove poslovnice, a do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" lopovi nisu pali u ruke policije.

Da su razbojnici imali odličnu dojavu, govori podatak da je opljačkana poslovnica trebalo da isplati plate za gotovo 1.200 zaposlenih radnika u firmi "Sportek" d.o.o. Kotor Varoš.

Ono što se dešavalo u banci, koja se nalazi u Ulici cara Dušana, u 8.16, izgledalo je kao da je iz akcionih filmova. Kako smo nezvanično saznali, jedan razbojnik čekao je nedaleko od banke u upaljenom autu Renault Scenic, koji je ukraden u srijedu na Starčevici, dok je "trojka" maskirana fantomkama te naoružana automatskim puškama upala u banku. Izvor "Nezavisnih" blizak istrazi kazao je da se sve odigralo za svega dva i po minuta.

"Trojica maskiranih razbojnika razvalila su ulazna vrata, upala u Poslovnicu banke i nasrnula na radnika obezbjeđenja i službenike banke, među kojima je bio i direktor Poslovnice", kazao je naš izvor.

Kako saznajemo, nakon što su radnika obezbjeđenja udarili kundakom u glavu, a direktora Poslovnice šakom, takođe u glavu, razbojnici su pokupili blizu 200.000 KM. Poslije pljačke, maskirana "trojka" je utrčala u tamnozeleni Renault kojim je došla, a u kojem ih je u blizini banke čekao četvrti saučesnik, te su zajedno pobjegli u pravcu Teslića.

Marija Marjanović-Stupar, šef identiteta i komunikacija UniCredit banke Banjaluka, kazala je da je banka u saradnji s policijskim organima preduzela sve neophodne mjere na utvrđivanju okolnosti i činjeničnog stanja pod kojima je došlo do pljačke ove filijale u Kotor Varošu.

Prema riječima očevidaca, sve se odigralo brzo, uspjeli su samo vidjeti pljačkaše kako bježe.

"Stajao sam kod kineske prodavnice u trenutku pljačke, to je na 100 metara od banke. Vidio sam da se dešava neka frka, ali dok sam došao do banke razbojnici su se već dali u bijeg", kaže čuvar parkinga preko puta banke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije