Hronika

Zakucao se u BMW brzinom od 170 km/h

Zakucao se u BMW brzinom od 170 km/h
Zakucao se u BMW brzinom od 170 km/h

BANJALUKA - Armin Mehičić iz Tešnja teško je povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi koja se danas dogodila u banjalučkom naselju Zeleni vir.

Kako je utvrđeno, do nezgode je došlo kada se Mehičić pežoom 206 CC pri velikoj brzini sudario s BMV-om, kojim je upravljao Banjalučanin Darko Moravac.

"Moravac je išao iz pravca Banjaluke i prilikom skretanja u sporednu ulicu udario ga je Mehičić, koji je vozio iz Čelinca, nakon čega je Moravac sletio u kanal pored puta", ispričao je izvor "Nezavisnih" blizak istrazi.

Kako nezvanično saznajemo, Mehičić je zadobio povrede glave i grudnog koša i nalazi se na banjalučkoj Hirurgiji, dok je Moravac prošao bez povreda.

Mještani ovog naselja su ispričali da je brojač brzine pokazao da je Mehičić jurio skoro 170 kilometara na sat, a ograničenje na toj dionici je 40.

"Dok smo čekali Darka da dođe, kako bismo pravili čorbu, u jednom trenutku čuli smo jak udar. Prednja strana pežoa je smrskana od udara, a vozač je gubio svijest i krvario je po čelu. Pogledali smo na brojač brzine i vidjeli da na njemu piše 170 kilometara na sat", kazali su Moravčevi prijatelji.

Koliko je ova dionica opasna govori i činjenica da je prije tri mjeseca na istom mjestu teško povrijeđen desetogodišnji Milan P., kada ga je u trenutku dok je prelazio magistralni put udario audi karavan, za čijim volanom se nalazio Radenko Moravac (50) iz Čelinca. Povrijeđeni dječak je bio u komi 40 dana i još se nalazi na liječenju. Tri dana nakon što se dogodila ova saobraćajna nezgoda, mještani Zelenog vira su protestvovali tražeći da se na toj dionici postavi neka vrsta saobraćajne signalizacije koja bi upozoravala vozače. Oni tvrde da su na ovom dijelu u saobraćajnim nesrećama od 1991. godine 24 osobe izgubile život.

Branko Milinković, potpredsjednik mjesne zajednice Vrbanja, u kojoj se nalazi Zeleni vir, rekao je da bi uskoro trebalo da krene sprovođenje projekta kojim će biti povećana bezbjednost u ovom naselju. Kako kaže, projektom je predviđena saobraćajna signalizacija i ulična rasvjeta od rebrovačke crkve, koja se nalazi na Starčevici, sve do opštine Čelinac.

"Biće postavljene i kamere", istakao je Milinković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije