Hronika

Žalba na odluku o ukidanju pritvora Petroviću i Trifkoviću

Žalba na odluku o ukidanju pritvora Petroviću i Trifkoviću
Žalba na odluku o ukidanju pritvora Petroviću i Trifkoviću

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH uložilo je žalbu na odluku Suda BiH da ukine pritvor i odredi mjere zabrane Nenadu Petroviću i Mići Trifkoviću, koji su pod istragom zbog pronevjera u službi i saizvršilaštva teške krađe.

Trifković je osumnjičen kao vozač zaposlen u Tužilaštvu BiH, a Petrović kao referent specijalista za izvršenje krivičnih sankcija i evidenciju privremeno oduzetih predmeta u Sudu BiH. 

Petrović i Trifković su osumnjičeni da su duži vremenski period, unutar kompleksa pravosudnih institucija, krali dokazni materijal čijom su prodajom, ostvarivali nezakonitu imovinsku korist. 

Pritvor se predlaže zbog opasnosti da bi osumnjičeni, boravkom na slobodi, mogli dovršiti započeto krivično djelo, jer još nije utvrđena tačna količina ukradenih cigareta i mobilnih telefona, kao i gdje se ta roba može nalaziti.

Tužilaštvo je u žalbi navelo da bi osumnjičeni trebalo da budu u pritvoru zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te uticati na svjedoke ili saučesnike.

Tužilaštvo je saopštilo da je uputilo žalbu Sudu BiH u kojoj traži da se odluka preinači i osumnjičenima odredi mjera pritvora. 

Uhapšeni su 19. septembra po nalogu Tužilaštva BiH, a hapšenje su izvršili policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Federalne uprave policije. 

Sud BiH ukinuo im je pritvor i odredio mjere zabrane koje podrazumijevaju zabranu napuštanja mjesta boravka, putovanja i sastajanja sa određenim licima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije