Hronika

Zatražen pritvor za dilera iz Prijedora (FOTO)

Zatražen pritvor za dilera iz Prijedora (FOTO)
Zatražen pritvor za dilera iz Prijedora (FOTO)

BANJALUKA - Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložilo je da Mihajlu Stuparu (42) iz Prijedora bude određen pritvor, zbog sumnje da je od juna do 24. septembra nabavljao heroin, marihuanu i ekstazi, te ih prodavao ovisnicima na području Grada Prijedora.

Maja Đaković - Vidović, službenik za informisanje Okružnoh javnog tužilaštvo Banjaluka, saopštila je da je ova mjera predložena juče Osnovnom sudu u Prijedoru

"Osumnjičeni je u svojoj porodičnoj kući neovlašteno držao 274 komada  municije za automatsku pušku", navela je Đaković - Vidovićeva.

Tužilac je predložio određivanje pritvora zbog bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te da ne bi ponovio krivično djelo.

"O prijedlogu za određivanjem mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Prijedoru", nagalasila je Đaković - Vidovićeva.

Uz navođenje inicijala Stupara, iz CJB Prijedor saopšteno je da su, na osnovu saglasnosti dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, i naredbe za pretres Osnovnog suda Prijedor,  pretreseni kuća i pomoćne prostorije koje on koristi.

"Prilikom pretresa policijski službenici su pronašli i oduzeli 98 grama smeđe praškaste materije koja  svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu heroin, pet komada tableta koje svojim izgledom podsjećaju na opojnu drogu ekstazi, 274 komada metaka, 22 patrona za lovačku pušku i pet okvira za automatsku pušku", potvrdila je "Nezavisnim" Marija Matić, portparol CJB Prijedor.

Stupar je potom  je uhapšen i nad njim je izvršena kriminalistička obrada, a zatim je na dalje postupanje predat postupajućem tužiocu Okružnog javnog tužilaštva  Banjaluka.

Inače, po nezvaničnim saznanjima do koje su došle "Nezavisne", Stupar je uhapšen nakon što su pripadnici Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor, 23. septembra, u prijedorskoj Ulici Srpskih velikana prekontrolisali M.M. (38) i kod njega pronašli heroin, ukupne bruto mase  0,59 grama.

"Izvršenom kriminalističkom obradom navedenog lica policijski službenici su utvrdili da je navedeni neposredno prije kontrole opojnu drogu kupio od lica inicijala M.S.", navodi se u policijskom saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije