Hronika

Zatražena ekshumacija radi utvrđivanja smrti starice iz Laktaša

Zatražena ekshumacija radi utvrđivanja smrti starice iz Laktaša
Zatražena ekshumacija radi utvrđivanja smrti starice iz Laktaša

BANJA LUKA -Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Dijana Kukobat zatražila je danas od Osnovnog suda u Banjaluci da izda naredbu za ekshumaciju beživotnog tijela Nevenke Ignjatić (82), kako bi se obdukcijom utvrdio tačan uzrok smrti ove starice.

Policija u Laktašima je uhapsila unuka ove starice Vladimira Ignjatića (18), zbog sumnje da je, kako je saopšteno, usmrtio baku kedijem, dok se obučavao za vožnju te da su mu u pokušaju prikrivanja pomogli otac i neki od komšija.

Iz policije su Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka dostavili izvještaj protiv Vladimira Ignjatića, te Radana Guduraša (1974.), zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Osumnjičeni su ispitani, a s obzirom da nisu ispunjeni zakonski razlozi za stavljanje prijedloga za određivanje mjere pritvora, pušteni su na slobodu i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode, potvrđeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Slučaj je otkriven nakon što su u petak iz Službe hitne pomoći u Laktašima prijavili u Policijsku stanici da im je dovezeno tijelo starice koja je podlegla od povreda, navodno, zadobijenih u padu sa tavana pomoćnog objekta.

Kako ističu iz policije, početne informacije su i upućivale da je starica, usljed gubitka ravnoteže, penjući se merdevinama na tavan, izgubila ravnotežu, okliznula se i pala, te od posljedica povreda preminula.

Međutim, iz policije navode da su tokom istrage utvrdili su da je Radan Guduraš obučavao Vladimira Ignjatića da upravlja vozilom, te je usljed nesporazuma, krenuo naprijed automobilom i udario staricu, pregazio je, a ona je od zadobijenih povreda preminula na putu do Službe hitne pomoći Laktaši.

U namjeri da prikriju šta se dogodilo, Guduraš, te Z.I. (52) i R.Z. (29) su, kako je saopšteno, lažnim prikazivanjem činjenica, odnosno postavljenjem merdevina, pripremanjem tragova na licu mjesta, lažno predstavili da je osamdesetdvogodišnjakinja pala sa merdevina i od zadobijenih povreda preminula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije