Hronika

Zbog droge uhapšeno 19 osoba

Zbog droge uhapšeno 19 osoba
Zbog droge uhapšeno 19 osoba

SARAJEVO - Pripadnici Federalne uprave policije danas su u akciji "Hum" na području Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona uhapsili 19 lica osumnjičenih za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet droga.

Pretresi su, kako je saopšteno iz FUP-a, izvršeni na 19 lokacija, a akcija je usmjerena protiv organizirane kriminalne skupine koja se bavila neovlaštenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga.

Na prostoru Kantona Sarajevo izvršeni su pretresi na 17 lokacija i slobode je lišeno 17 osoba. Na prostoru Zeničko-dobojskog kantona i Hercegovačko-neretvanskog kantona izvršen je po jedan pretres i slobode su lišene dvije osobe.

Pronađeni su veća količina opojne droge, dvije digitalne vage, dvije automatske puške, jedan prigušivač za automatsku pušku, pet pištolja, određena količina municije, fantomke, veća količina novca i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem kaznenih djela. Tačna količina i vrsta opojne droge će biti utvrđena nakon izvršenih vještačenja. U pretresima na području Kantona Sarajevo pronađeni su dijelovi većeg broja motornih vozila za koja se sumnja da su ukradena i rastavljena.

Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu u podnesen je izvještaj protiv lica čiji su inicijali S.M., I.T., N.K., K.Z., N.Z., E.A., M.S., J.V., I.A., N.T., N.Ć., E.Š., A.L., I.M., S.K., E.T. i S.H. sa područja Kantona Sarajevo i H.Č. iz Zenice i M.B. iz Prozor-Rame.

Sumnjiče se da su se, djelujući kao organizirana kriminalna grupa, bavili nabavkom opojnih droga kokain, heroin, amfetamin i kanabis, koju su dalje prepakivali i vršili njenu dalju distribuciju na području FBiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije