Hronika

Željko Katalina i Dragan Cerovac u zatvoru

Željko Katalina i Dragan Cerovac u zatvoru
Željko Katalina i Dragan Cerovac u zatvoru

Željko Katalina i Dragan Cerovac, nakon niza odlaganja, konačno su iza rešetaka.

Cerovac se na Tunjice prijavio pretprošle, Katalina sredinom prošle sedmice. Pravosnažno su presuđeni zbog malverzacija sa akcijama “Medicinske elektronike”.

Odgađanjem kod nadležnih sudova Katalina i Cerovac su ostali na slobodi više od godinu dana nakon presude Vrhovnog suda.

“Oni su tu uredno prihvaćeni. Radi se tretman kao prema svim osuđenim licima i do sada nema nikakvih problema”, rekao je Radenko Vujasin, direktor KPZ Tunjice.

Banjalučki Osnovni sud Cerovcu je bez problema produžio boravak na slobodi dodatna tri mjeseca i to, ni manje ni više, nego zbog majskih poplava. Cerovac je u obrazloženju naveo da mora da sanira kuću u Budžaku. Čim je istekao rok, ponovio je isti zahtjev koji su odbili prvo Osnovni, pa, nakon žalbe i Okružni sud. Dok nije iscrpio sve pravne mogućnosti Dragana Cerovca su žalbe držale na slobodi 420 dana nakon pravosnažne presude.

Željka Katalinu osam dana duže. I njemu je jednom odgođen odlazak na robiju, ali zbog zdravstvenih problema. Odlaskom u zatvor Cerovac i Katalina su, za sada, jedini koji su u slučaju “Medicinska elektronika” završili iza rešetaka.

Nikica Bajić, bivši član Upravnog odbora Medicinske elektronike, platio je 18 hiljada maraka da ne ode na Tunjice. Zatvorsku kaznu zamijenio je novčanom, jer je pravosnažno osuđen na pola godine zatvora. Međunarodna potjernica za Miletom Radišićem, kako saznaje ATV, još uvijek je na snazi.

Potraga za Miletom Radišićem traje 138 dana i jos nije priveden. U MUP-u je potvrđeno da je centralna potjernica raspisana sredinom marta, nakon što je Mile Radišic pobjegao u Srbiju.

“Ista je proslijeđena svim zemljama, članicama INTERPOLA-a, koje su dužne da prilikom lociranja lica sa potjernice, Radišića liše slobode i postupe u skladu sa uputstvima iz naredbe”, navedeno je iz MUP-a.

Iza rešetaka još nije završila ni trojka koja je pravosnažno osuđena zbog malverzacija prilikom prodaje banjalučke Fruktone. U banjalučkom Osnovnom sudu potvrđeno nam je da će uputni akt za izdržavanje zatvorske kazne Slobodanu Župljaninu uručiti tek za dvadeset dana. Nedeljko Popović i Vitomir Đukić jos nisu ušli u proceduru – iako je Vrhovni sud presudu potvrdio početkom ovog mjeseca.

(ATV)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije