Hronika

Žena prijavila da ju je silovao radni kolega

Žena prijavila da ju je silovao radni kolega
Foto: N.N. | Žena prijavila da ju je silovao radni kolega

TUZLA - Šezdesetjednogodišnji muškarac inicijala M. H. u utorak je priveden u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) zbog prijave 28-godišnje žene da ju je silovao u službenim prostorijama jednog udruženja u Tuzli.

Kako je za portal Klix.ba potvrdio portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović, u toku je provjera navoda vezanih za počinjenje krivičnog djela silovanja.

"Osumnjičenom muškarcu izdata je mjera zabrane prilaska osobi koja je prijavila počinjenje krivičnog djela, kao i službenim prostorijama udruženja. Istraga u ovom predmetu je u toku, a određena vještačenja će također biti obavljena", rekao je za Klix.ba Arnautović.

Kako saznaje ovaj portal, navodno silovanje se dogodilo u prostorijama udruženja koje se nalazi u Domu penzionera u Tuzli, a M. H. je tokom ispitivanja negirao počinjenje krivičnog djela.

Žena je u prijavi navela da ju je muškarac tokom radnog vremena pozvao u kancelariju koju je potom zaključao, a zatim je silovao.

Kako saznaje Klix.ba od dobro obaviještenog izvora, još uvijek nije konkretno utvrđeno da je silovanje počinjeno, ali će uslijediti detaljni ljekarski pregledi 28-godišnjakinje, kao i određene analize na osnovu kojih će na kraju biti poznata istinitost navoda iz prijave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije