Hronika

Zločin u Sarajevu bez epiloga, ubica izmiče potrazi

Zločin u Sarajevu bez epiloga, ubica izmiče potrazi
Zločin u Sarajevu bez epiloga, ubica izmiče potrazi

SARAJEVO - Policija je i u utorak pokušala da pronađe ubicu koji je dan ranije u Sarajevu likvidirao Anesa Mešića (38), odranije poznatog sarajevskom MUP-u.

Privedena je jedna osoba, ali nije u pitanju Mario Mrnjavac (23), koji je, kako se sumnja, a po pisanju sarajevskih medija, hicem iz pištolja Mešića smrtno ranio. Tih trenutaka je Mrnjavac, kako je objavljeno, bio u društvu sa Medinom Kosom (23), s tim što je s njima bila i treća osoba.

Navodno su Mrnjavac i Mešić odranije imali neraščišćene račune, te su se na mjestu ubistva mogle čuti i priče u vezi s dugovanjem novca te dilovanjem marihuane.

Dan prije nego što će biti ubijen, Mešić je, po priči mještana, sa suprugom proslavio godišnjicu braka. Ona je, saznavši da je upucan, izgubila svijest.

Mešić je ubijen dok je sjedio u bašti kafića, iako je u blizini bila i kamera video-nadzora.

Policija traga za tri osobe koje se mogu dovesti u vezu s ovom likvidacijom. Mešić je, kako je već poznato, posljednji put privođen prije tri mjeseca zbog sumnje da je zajedno sa Medinom Kosom (23) iz Konjica i Mariom Mrnjavcem (23) iz Firence učestvovao u napadu na muškarca i ženu, a koji se odigrao na Trgu oteškog bataljona, odnosno na gotovo istom mjestu gdje je prekjuče ubijen.

( Foto: Avaz, Klix)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije