Nezavisni stav

Komšićev prst u oko Srbima

Komšićev prst u oko Srbima
Foto: N.N. | Komšićev prst u oko Srbima

U "nedostatku" ogromnih problema u BiH, poput masovnog odlaska mladih ili niskih plata i visokih cijena, Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, valjda da mu brže prođe dan, sjetio se komentarisati "Bljesak" i "Oluju".

"Ako postoji takvo krivično djelo, ono nije počinjeno ni na teritoriji Bosne i Hercegovine niti nad državljanima BiH", saopštio je Komšić, iako ga to vjerovatno uopšte niko nije ni pitao.

"Zaboravio" je on da je u hrvatskoj akciji "Bljesak" srpski narod protjeran iz Zapadne Slavonije. Tokom akcije "Oluja" je sa svojih vjekovnih ognjišta protjerano više od 220.000 Srba, dok ih je oko 1.800 ubijeno.

"Zaboravio" je i neselektivno granatiranje s područja pod kontrolom Hrvatske vojske po civilnim ciljevima i nebranjenim mjestima Gradiške i Kozarske Dubice, kada su stradali nedužni civili.

Ali, nije zaboravio da se oglašava o nečemu što mu nije u primarnom opisu posla. Štaviše, i to je uradio pogrešno, jer, kako ga podsjećaju upućeni, bilo koje tužilaštvo u regionu može pokrenuti krivičnu prijavu protiv bilo kog lica za počinjeni ratni zločin.

Po ko zna koji put, Komšić, koji je debelo plaćen parama svih nas u BiH, dodaje so na ranu srpskom narodu. Zabija prst u oko Srbima koji su prognani i ubijani.

A sve to čini, reći će mnogi, kako bi dobio dodatne političke poene u bošnjačkom glasačkom tijelu, čiji su glasovi i prevagnuli kada je biran za funkciju koju sada obavlja.

Dobro došli u 2021. godinu, koja nije izborna, ali se već uveliko prikupljaju glasovi za predstojeću izbornu trku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije