Svijet

Armija LNR oslobodila više gradova, oborila 2 helikotera i avion

Armija LNR oslobodila više gradova, oborila 2 helikotera i avion
Armija LNR oslobodila više gradova, oborila 2 helikotera i avion

Armija Luganske Narodne Republike (LNR) u kontraofanzivi u srijedu oslobodila je više gradova i naselja te oborili dva helikoptera MI-24 i avion SU-25, saopštio je portparol Vlade LNR Vladimir Inogorodskij.

Dopisniku moskovske televizije LifeNews javio je da je avion oboren iznad naselja Georgijevke dok je pokušavao da bombarduje položaje branilaca Luganska.

„Sa prozora sjedišta administracije Luganske Republike mogli smo da posmatramo obaranje tog ukrajinskog aviona. Eksplodirao je prije nekoliko minuta pred našim očima. Čini se da se pilot katapultirao i da se padobranom spustio negdje oko sela Novosvetlovka“, rekao je on.

Ranije tokom dana kod istog naselja oborena su dva helikoptera.

„Jedan je odmah pao, a drugi se prinudno spustio nedaleko od Gorgijevke”, rekao je portparol LNR.

Armija LNR oslobodila je grad Slavjanoserbski, 30 km sjevernozapadno od Luganska, kao i naselje Krasnij Jar, 15 km sjeveroistočno od Luganska - pokraj grada Lugansak stanica.

U toku su borbe za grad Lutugini, 20 km jugozapadano od Luganska, koji se nalazi u okuženju, kao i za naselje Vesjolaja Gora.

Snage LNR nastoje da odblokiraju put Lugansk – Krasnodon, borbe se vode kod Novosvetlovke 20 km jugoistočno od Luganska. Ovu komunikaciju su presjekli dijelovi snaga koje drže aerodrom nakon najave da će Rusija uputiti konvoj humitarne pomoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije