Svijet

BBC: Putin upozorava Zapad, Srbija mu sprema dobrodošlicu

BBC: Putin upozorava Zapad, Srbija mu sprema dobrodošlicu
Foto: Tanjug | BBC: Putin upozorava Zapad, Srbija mu sprema dobrodošlicu
Tanjug

LONDON - Ruski predsjednik Vladimir Putin upozorava Zapad na Balkan, dok mu Srbija priprema raskošnu dobrodošlicu, piše danas britanski servis BBC uoči Putinove posjete Beogradu.

Putin, kako se navodi, predvodi moćnu delegaciju u posjeti Srbiji sa ciljem da "zacementira" saradnju sa Srbijom koja želi da se pridruži Evropskoj uniji.

Uoči posjete, podsjeća britanski servis, Putin je optužio neke zapadne zemlje za "destabilizaciju" Balkana.

U tekstu se postavlja pitanje zašto Srbija nastavlja da demonstrira svoje prijateljstvo sa Rusijom, ako je toliko odlučna da se priključi EU i dodaje da se igranjem na kartu veza sa Moskvom apeluje na konzervativno-nacionalističku podršku predsjedniku Vučiću i SNS.

To, kako se dodaje, naglašava i slovenski, pravoslavni hrišćanski karakter zemlje, iako je smjer puta Srbije prema Zapadu.

To takođe pomaže Vučiću da tvrdi da politika koja približava Srbiju članstvu u EU, poput normalizacije odnosa sa Kosovom, nije nametnuta od strane Brisela, već je racionalan izbor kako bi se poboljšao život građana, navodi BBC.

BBC smatra da dolazak Putina u Srbiju opominje EU da ne treba olako da uzima lojanost Srbije.

Sa druge strane, Vladimir Putin će nesumnjivo uživati zbog nelagodnosti zapadnih diplomata dok posmatraju kako vodeći kandidat za članstvo u EU prostire crveni tepih, zaključuje BBC.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 4

Gavro.

Naravno da Srbija sprema dobrodošlicu Putinu a vi uslovljavate Srbiju da prihvati ono što ne može samo da ne uđe na taj Titanik , ima Boga , džaba vam sve , ni jednu zemlju niste toliko uslovljavali pa se vidi koliko želite Srbiju u EU iz koje vi hoćete izaći a u EU više niko ni neće ući , niste htjeli da čekate jer ste se plašili i tada jačanja Rusije pa ste razbili YU jer gvožđe se kuje dok je vruće , u tome je jedino dobro što su rastavljene voda i vatra koje su zajedno u jednoj posudi bile u toj YU a i svi narodi su željeli otcjepljenje za bolje sutra hehehe počev od Slovenije , Hrvatske , Alije , Šiptara ... ostali kad su vidjeli i oni su se otcijepili za bolje sutra , šteta je što je bilo žrtava ali takav je rat

Gavro.

SRBI PUTINU SPREMAJU DOBRODOŠLICU PA NEGO ŠTA OVNA ENGLESKA A VI STE SRBIMA SPREMALI RAZNORAZNE REZOLUCIJE I NESTABILNOSTI I JOŠ ĆETE POKUŠAVATI I NEMATE STIDA LAGATI I PLJAČKATI CIJELI SVIJET SAMO DA BI VAMA BILO DOBRO , I DA NE DOLAZI PUTIN VI BISTE ISTO ČINILI MADA NI DRUGIMA NE MISLITE NIŠTA BOLJE ALI SU PRVI NA UDARU SRBI , RUSI PA SVI OSTALI OD ..... - GLAVNOG !

Gavro.

hahaha pa naravno , znamo mi vas , nećemo vama prostirati crvene tepihe , ovna engleska , kakva EU to se muči na samrti , jedino dobro što je uradio zapad je što je razbio YU jer tu je bilo sastavljeno sve i svašta , voda i vatra , a i sami narodi njeni su željeli otcjepljenje počev od slovenije i Hrvatske pa nadalje , jedino loše u tome je što je bilo žrtava ali zapada to ne interesuje nimalo

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije