Svijet

Cipras odbacio mogućnost prijevremenih izbora

Cipras odbacio mogućnost prijevremenih izbora
Cipras odbacio mogućnost prijevremenih izbora

ATINA - Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je da u Grčkoj neće biti smanjenja plata i penzija, masovnih otpuštanja ili drugih mjera recesije koje bi pogoršale socijalnu krizu u zemlji i odbacio mogućnost prijevremenih izbora.

U intervjuu za list "Realnews" Cipras je, između ostalog, rekao da će problem likvidnosti, sa kojim se grčka ekonomija suočava, biti riješen završetkom dogovora o reformama u Briselu i naglasio da nema razgovora o trećem zajmu ili memorandumu.

Grčki premijer je stao uz ministre finansija Janisa Varufakisa, administrativne reforme Jorgosa Kartugalosa i nacionalne odbrane Panosa Kamenosa zbog, kako je rekao, udruženih napora na njihovoj diskreditaciji i rekao da je zadovoljan saradnjom sa svom trojicom, prenijela je ANA.

Cipras je odbacio mogućnost prijevremenih izbora u zemlji i dodao da u ovom trenutku nema razloga za sastanak lidera svih stranaka, ali je naveo da je spreman da se sastane sa liderom Nove demokratije i bivšim premijerom Antonisom Samarasom, ukoliko on želi da bude obaviješten o dešavanjima.

Cipras je demantovao da su predstavnici vlade ili partijski zvaničnici stavili svoje lične interese iznad interesa Vlade ili Sirize i dodao da, ukoliko u budućnosti utvrdi da je to slučaj, "to neće biti tolerisano".

Borba protiv korupcije i stečenih prava su među prioritetima Vlade, rekao je Cipras i dodao da se ispituju liste ulagača i sumnjivi državni ugovori.

Kada je riječ o privatizacijama, Cipras je rekao da Vlada ne koristi taj termin, već je riječ o "razvojnim konzorcijumima sa jakim učešćem države, kako bi se zaštitio interes javnosti".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije