Svijet

Desetoro Srba i Albanaca uhapšeno u Švajcarskoj

Desetoro Srba i Albanaca uhapšeno u Švajcarskoj
Foto: Pixnio | Desetoro Srba i Albanaca uhapšeno u Švajcarskoj

​SENVALD - Tokom racije na klub u Senvaldu, kantonalna policija Sen Galena uhapsila je 20 ljudi, uključujući i generalnog direktora. Uhapšeni su prijavljeni zbog kršenja zakona o strancima i integraciji, prenosi švajcarski list na albanskom "Le canton27.ch", pozivajući se na izvore iz kantonalne policije.

Albanski list "Le Canton" saznao je od kantonalne policije da su uhapšene žene od 25 do 53 godine, državljanke Srbije i Albanije. Uhapšenima će se baviti javno tužilaštvo u Kantonu Sen Galen.

Među uhapšenima su i dva generalna direktora kluba, Srbin (49) i Crnogorac (48), koji, kako se sumnja imaju nelegalno zaposlene državljane trećih zemalja.

Policija je tokom pretresa u četvrtak uhapsila i sedam žena i jednog muškarca, za koje se sumnja da su ilegalno ušli u Švajcarsku i da rade bez važeće radne dozvole.

Sada je potrebno dodatno razjasniti koje vrste usluga su pjevači i igrači pružali u klubu, rekao je portparol policije novinskoj agenciji "Keistone-SDA", prenosi "Le Canton".

Podsjetimo, švajcarska policija je prije dvije nedjelje sprovela sličnu akciju u 13 barova i noćnih klubova u Cirihu, pri čemu je privedeno 47 ljudi, među kojima su bili i albanski pjevači. Policija je zaplijenila pištolje, municiju i bejzbol palicu, prenosi "Telegraf".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije