Svijet

Djevojčica iz Alepa jedna od najuticajnijih osoba na internetu

Djevojčica iz Alepa jedna od najuticajnijih osoba na internetu
Foto: Foto: Arhiva | Djevojčica iz Alepa jedna od najuticajnijih osoba na internetu

LONDON - Magazin "Tajm" proglasio je osmogodišnju djevojčicu iz Sirije Banu Alabed, koja je svojim objavama na "Tviteru" iz opkoljenog Alepa privukla pažnju cijelog svijeta, jednom od najuticajnijih osoba na internetu.

Uz pomoć majke Fatime, Bana je objavljivala fotografije i video-snimke iz okupiranog Alepa i tako privukla pažnju korisnika ove društvene mreže iz cijelog svijeta.

Izjave kao što su "Ne mogu da odem, jer nas bombarduju. Molim vas, prestanite da nas bombardujete." ili "Alep je jako lijep grad, ali nam treba mir. Želim da živim kao svako drugo dijete, umjesto da svaki dan budem potresena." privukle su pažnju oko 365.000 osoba koje ju prate na "Tviteru" od septembra prošle godine.

Porodica Alabed evakuisana je u decembru prošle godine, a predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan dočekao ih je u svojoj predsjedničkoj palati u Ankari.

Pored sirijske djevojčice, na listi najuticajnijih ljudi u svijetu ove godine nalaze se britanski pisac DŽ.K. Rouling, pop pjevačica Rijana, starleta Kim Kardašijan, te predsjednik SAD Donald Tramp.

Magazin "Tajm" svake godine bira najuticajnije osobe na osnovu aktivnosti i globalnog uticaja koje imaju na društvu preko društvenih mreža i broja naslova o njima. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije