Svijet

Doktorica umrla poslije 18 sati neprekidnog rada

Doktorica umrla poslije 18 sati neprekidnog rada
Foto: N.N. | Doktorica umrla poslije 18 sati neperkidnog rada

PEKING - Kineska doktorica Džao Bijansijang doživjela je moždani udar i preminula poslije 18-časovne radne smjene, tokom koje, prema riječima kolega, nijednom nije zastala da se odmori.

Stručnjak za oboljenja respiratornih organa kolabirala je z bolnici 29. decembra, saopštili su lokalni kineski mediji. Četrdesettrogodišnja žena je bila zamjenica načelnika Odjeljenja za bolesti disajnih puteva u Narodnoj Bolnici okruga Juci u Đindžongu (provincija Šansi), a umrla je od posljedica subarahnoidnog krvarenja, izazvanog pucanjem krvnog suda.

Iako još nije definitivno utvrđeno šta je uzrokovalo moždani udar, kolege kažu da je dr Džao bila “radoholičar” i da je davala prednost poslu u odnosu na privatni žviot.

Ona je navodno oko podneva bila u viziti pacijentkinji i pitala njenu kćerku “kako joj je mama” kada se iznenada onesvkestila.

Smkena dr Džao počela je u 18 sati prethodnog dana i radila je bez pauze do trenutka kada se srušila, rekle su njene kolege za “Šansi ivning njuz”.

Njeni roditelji imaju preko 80 godina i bili su pored nje kada joj je 30. decembra dijagnostifikovana smrt.

“Zimi, kada ima najviše bolesne djece i pacijenata s respiratornim bolestima, ljekari su doslovno zatrpani poslom”, objasnile su njene kolege.

(Independent.co.uk/Blic.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije