Svijet

Francuska podigla nivo uzbune na prijetnje bezbjednosti

Francuska podigla nivo uzbune na prijetnje bezbjednosti
Foto: Pixabay/Ilustracija | Francuska podigla nivo uzbune na prijetnje bezbjednosti

PARIZ - Francuska Vlada povećala je nivo uzbune na prijetnje bezbjednosti na najviši nivo nakon smrtonosnog napada na koncertnu dvoranu u Rusiji, za koji je odgovornost preuzela "Islamska država".

Francuski premijer Gabrijel Atal objavio je odluku na mreži "Iks", navodeći da vlasti uzimaju u obzir prijetnje kojima je izložena Francuska i činjenicu da je "Islamska država" preuzela odgovornost za napad u Moskvi, prenio je AP.

Saopštenje je uslijedilo nakon što je predsjednik Francuske Emanuel Makron održao hitan sastanak o bezbjednosnim pitanjima nakon napada u moskovskom predgrađu u kojem je u petak, 22. marta, ubijeno 137 ljudi.

Francuska je više puta bila pogođena smrtonosnim napadima "Islamske države", uključujući masakr u dvorani "Bataklan" 2015. godine u kojem su ekstremisti pucali na posjetioce koncerta i satima držali taoce.

Francuske trupe su se borile protiv islamskih ekstremista na Bliskom istoku i u Africi.

Francuska je već bila u stanju visoke bezbjednosne pripravnosti uoči Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Parizu ove godine, za koje se očekuje da će privući milione posjetilaca iz čitavog svijeta. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije