Svijet

Hilari Klinton poziva na objavljivanje njenih mejlova

Hilari Klinton poziva na objavljivanje njenih mejlova
Hilari Klinton poziva na objavljivanje njenih mejlova

VAŠINGTON - Pošto je suočena sa optužbama republikanaca da je isključivo koristila privatnu mejl adresu za slanje elektronske pošte dok je bila državni sekretar SAD za spoljnu politiku, Hilari Klinton je pozvala da se njena pošta objavi.

"Želim da bude objavljena moja pošta i zatražila od predstavnika vlasti da to učine, na šta su oni odgovorili da će ih pregledati i objelodaniti što je prije moguće", navela je Klintonova na Twitteru, prenose agencije.

Klintonova, koja je vodeći demokratski kandidat za predsjedničku trku 2016. godine, suočena je sa kritikama da je isklučivo privatni mejl koristila za službenu prepisku u vremenu od 2009. do 2013. godine, kada je bila šef diplomatije.

Sada se postavlja pravno pitanje da li je ona prekršila federalna pravila o čuvanju zapisa.

Zamjenik portparola Stejt departmenta Mari Harf je rekla da će Vladi biti potrebno neko vrijeme da pregleda svu dokumentaciju, s obzirom na njenu obimnost, ali da će nastojati da to obavi što prije.

Prethodno je predsjednik Republikanske stranke Trej Gaudi, koji je osnovao specijalnu Komisiju da istraži terorističke napade na predstavništvo SAD u Bengaziju, rekao je da će preduzeti sve pravne lijekove, kako bi dobio sve mejlove koje je Klintonova pisala dok je bila državni seketar.

Komisija želi da istraži i cjelokupnu komunikaciju bivšeg državnog sekretara, koja se odnosi na Libiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije