Svijet

ID srušila drevni hram Nabu, na redu piramide? (VIDEO)

ID srušila drevni hram Nabu, na redu piramide? (VIDEO)
ID srušila drevni hram Nabu, na redu piramide? (VIDEO)

Na internetu se pojavio video snimak u kojem teroristička organizacija Islamska država tvrdi da je srušila drevni hram Nabu, te najavljuje da će sljedeće na udaru biti egipatske piramide.

Na snimku je navodno prikazano kako islamisti dižu u vazduh hram Nabu star 2.500 godina u Ninivi u Iraku, prenosi "Daily mail".

U videu se iz nekoliko uglova prikazuje hram posvećen vavilonskom božanstvu mudrosti, nakon čega slijedi snažna eksplozija. 

Za sada nema zvanične potvrde da li je i kada ID srušila drevni hram koji se nalazi blizu grada Nimroda koji je stradao prošle godine.

Na kraju snimka islamisti prijete da će srušiti piramide i sfingu na platou Gize u Egiptu, tvrdeći da su to "drevne građevine koje su podigli nevjernici".

Islamska država po običaju udara na istoriju čovječanstva, a ogromnu štetu pripadnici ove terorističke organizacije već su pričinili u drevnim gradovima Nimrod u Iraku i Palmiri u Siriji.

To su svijetu prikazali u video snimku na kojem se vidi kako maljevima razbijaju skulpture i sa zidova kidaju reljefe u Palmiri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije