Svijet

Identitet 4 putnika još nije utvrđen

Identitet 4 putnika još nije utvrđen
Identitet 4 putnika još nije utvrđen

AMSTERDAM - Malezijska avio-kompanija je saopštila da je utvrđena nacionalnost većine nastradalih u padu aviona MH17, dok identitet 4 od ukupno 298 putnika i članova posade nije utvrđen.

U avionu je bilo 189 Holanđana, 29 Malezijaca, 27 Australijanaca, 12 Indonežana, 9 Britanaca, 4 Nijemca, 4 Belgijanca, 3 Filipinca, jedan Kanađanin i jedan Novozelanđanin, dok za četiri osobe nacionalnost nije utvrđena, rekao je direktor kompanije za Evropu Hib Gorter.

"Trenutno smo u procesu verifikovanja posmrtnih ostataka koji će trajati najviše dva sata", dodao je on, a preneo Rojters.

Gorter je na konferenciji za štampu takođe rekao da je avion letio normalno prije pada.

"Letjelica je proizvedena 1997. i bila je 17 godina u pogonu. Svi komunikacioni sistemi u avionu su funkcionisali", naveo je on.

Kontakt sa avionom je, prema njegovim riječima, izgubljen u 16.15 po srednjeevropskom vremenu.

Kompanija namjerava da odvede članove porodice na mjesto nesreće, ali se ta mogućnost još uvijek ispituje, dodao je on.

Malezijen erlajns će, kako je najavio, platiti 5.000 dolara po putniku rođacima za njihove troškove dok čekaju vijesti u hotelu u Amsterdamu.

Među poginulima i portparol SZO

Portparol Svjetske zdravstvene organizacije /SZO/ Glen Tomas je među 298 ljudi koji su poginuli prilikom pada malezijskog aviona na istoku Ukrajine, saopštila je ta agencija UN.

Portparol SZO je trebalo juče da učestvuje na Međunarodnoj konferenciji o sidi u Melburnu, zajedno sa još desetak naučnika koji su se nalazili u avionu, preneo je AFP.

"Tomas je u SZO došao iz BBC-a i bavio se pitanjima javnog zdravstva", rekao je zvaničnik službe za odnose sa javnošću te organizacije Gregori Hartl.

Hartl je dodao da među putnicima nije bilo drugih zaposlenih u UN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije