Svijet

Junker: Nisam britanski premijer, bilo bi dobro da jesam

Junker: Nisam britanski premijer, bilo bi dobro da jesam
Foto: Tanjug/AP | Junker: Nisam britanski premijer, bilo bi dobro da jesam

BRISEL - Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker danas se s ironijom osvrnuo na nejasnoće u pogledu britanskog stajališta o budućem odnosu Britanije sa Evropskom unijom te je dodao kako bi "bilo jako dobro kad bi on bio premijer Velike Britanije".

Junker je tako odgovorio novinarima u Briselu, dan nakon maratonske sjednice vlade britanske premijerke Terese Mej tokom koje je sa svojim glavnim ministrima pokušala učvrstiti stajalište o budućnosti odnosa Velike Britanije s Evropskom unijom.

"Nisam britanski premijer, iako bi bilo dobro da jesam", kazao je uz smješak Junker novinarima po dolasku na evropski samit u Briselu posvećen budućnosti EU nakon Brexita.

"Prokomentarisaću rezultat sjednice britanske vlade kada budem upoznat s preciznim zaključcima", dodao je na engleskom.

"A kada su u pitanju parlament i britanska vlada, smatram da je na njima da odgovore na nova pitanja koja su se pojavila u Velikoj Britaniji", kazao je Junker, dodavši da će "po njegovoj radnoj hipotezi Velika Britanija napustiti EU krajem 2019.", kako je i predviđeno.

Britanska premijerka Teresa Mej bi 2. marta trebala iznijeti svoju viziju post-Brexit partnerstva s EU, rekao je njezin portparol.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije