Svijet

Kremlj i Kijev demantuju prijetnje

Kremlj i Kijev demantuju prijetnje
Kremlj i Kijev demantuju prijetnje

MOSKVA/KIJEV - Ruski predsjednik Vladimir Putin razgovarao je u srijedu telefonom sa ukrajinskim kolegom Petrom Porošenkom, izjavio je danas Putinov pres sekretar Dmitrij Peskov, demantujući pisanje ukrajinskih medija o navodnim Putinovim prijetnjama predsjedniku Ukrajine.

"Zaista, juče je na inicijativu ukrajinske strane održan telefonski razgovor, razmotreni su bilateralni odnosi i situacija na jugoistoku Ukrajine", rekao je Peskov.

Pojedini ukrajinski mediji u srijedu su, pozivajući se na izvore iz Porošnkovog okruženja, pisali da je Putin u razgovoru prijetio novom ofanzivom, ukoliko Ukrajina ne odustane od stupanja u EU i NATO, kao i ako ne prizna tzv. Donjecku i Lugansku Narodnu Republiku, podsjeća ukrajinska agencija UNN.

"Pisanje nekih medija, prije svega ukrajinskih, o sadržini razgovora predstavlja izmišljotinu i ne odgovara stvarnosti", rekao je Peskov.

I predsjednička administracija u Kijevu negirala je postojanje bilo kakvih prijetnji tokom razgovora.

Šef informativne službe Porošenkove administracije Irina Friz rekla je da je netačno da je bilo "ikakvih prijetnji na račun suverene države", prenijela je agencija Ukrinform.

Takođe je rekla da je netačna informacija da je telefonskom razgovoru dvojice lidera prisustvovao ruski ambasador u Ukrajini Mihail Zurabov.

"Zvanično. Ambasador Zurabov nije juče prisustvovao telefonskom razgovoru predsjednika Ukrajine sa Putinom, tako da informacija o tome iz medija podjednako je netačna kao i ona da je na račun suverene države bilo ikakvih prijetnji", napisala je Friz na nalogu na "Fejsbuku".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije