Svijet

Lider Hamasa: Izraelska kopnena ofanziva osuđena na propast

Lider Hamasa: Izraelska kopnena ofanziva osuđena na propast
Lider Hamasa: Izraelska kopnena ofanziva osuđena na propast

TEL AVIV, DOHA - Lider Hamasa Kaled Mašal izjavio je danas da je kopnena ofanziva Izraela na pojas Gaze osuđena na propast.

"Ono što je okupator Izrael propustio da postigne kroz vazdušne i udara se mora, neće biti u stanju da postigne kopnenom ofanzivom. Osuđena je na propast", rekao je Mašal u katarskoj prestonci Dohi, gdje živi u izgnanstvu. 

Portparol Hamasa u Gazi rekao je nešto ranije da će " Izrael platiti visoku cijenu"  za pokretanje kopnene operacije  i da je islamistički palestisnki pokret " spreman na konfrontaciju", prenio je AFP.

Mašal je rekao da Hamas ima " jasne zahtjeve" , uključujući kraj  agresije i kolektivnog kažnavanja protiv našeg naroda u Gazi i na Zaapdnoj obali, kao i dizanje opsade Gaze", kako je rekao.

 On je insistirao da je " izvor problema izraelska okupacija i izgradnja naselja," za koje je rekao da će ih se palestinski narod " osloboditi prije ili kasnije", ne ulazeći u detalje. Lider Hamasa je takođe pozvao međunarodnu zajedncu da "preuzme odgovornost i okonča izraelski terorizam".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije