Svijet

Masovni ubica hara Vašingtonom?

Masovni ubica hara Vašingtonom?
Masovni ubica hara Vašingtonom?

Jedan turista je ubijen, a dvije osobe su teško povrijeđene u tri odvojena napada u posljednja 24 sata u Vašingtonu a policija sumnja da se radi o jednom napadaču.

Sva tri napada su se dogodila u razdaljini od desetak blokova u sjeverozapadnom dijelu Vašingtona u kraju koji se zove Petvort.

Prvo je utorak uveče pronađeno tijelo Garija Dederiča (66), koji je u Vašington došao u turističku posjetu iz Denvera. Na potiljku žrtve su uočeni tragovi udarca tupim predmetom, rekla je šefica vašingtonske policije Kejti Lanijer.

U srijedu ujutru je nedaleko odatle, pronađen crni muškarac star 53 godine, čije ime policija nije saopštila, kako leži povređen na ulici. On je takođe imao povrede na glavi izazvane tupim predmetom i ljekari se trenutno bore za njegov život u bolnici.

Iste večeri je povrijeđena još jedna osoba, 37-godišnja žena, na mjestu koje se nalazi nekoliko blokova udaljeno od mjesta gdje su se dogodila prva dva napada.

Policija je saopštila da su se sva tri napada dogodila dok su žrtve same šetale ulicom i pozvala stanovnike tog kraja da u narednom periodu izbjegavaju da idu sami ako je to moguće.

Pretpostavlja se da je u sva tri napada korišćen čekić. Pošto niko od žrtava nije opljačkan i sve su različitih rasa, ta dva motiva policija isključuje kao razloge napada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije