Svijet

Najmanje 38 osoba povrijeđeno u eksploziji u Hamburgu

Najmanje 38 osoba povrijeđeno u eksploziji u Hamburgu
Najmanje 38 osoba povrijeđeno u eksploziji u Hamburgu

BERLIN - Najmanje 38 osoba, od kojih je 12 vatrogasaca, povrijeđeno je u jednoj eksploziji u bivšem bunkeru u Hamburgu, javljaju njemački mediji, navodeći da je uzrok eskplozije nepoznat.

U starom bunkeru iz Drugog svjetskog rata, bilo je lagerovano i 100 tona eteričnih ulja, ali se još ne zna da li je u tom dijelu bunkera i došlo do eksplozije, prenose mediji.

Vatra je izbila u jednoj stolariji smještenoj u bunkeru, a prilikom gašenja požara došlo je do eksplozije, u kojoj je prema posljednjim informacijama, najmanje 38 osoba povrijeđeno, od kojih su neke i zadobile teške povrede.

'''Ekspolzija je bila toliko jaka da su bicikla, parkirana u blizini, letjela u vazduh'', rekao je jedan portparol Vatrogasne službe, koja je evakuisala 60 osoba iz okruženja mjesta nesreće

"U ovom momentu ne šaljemo više nikoga od vatrpgasaca u zgradu, jer je situacija nejasna. Mi planiramo da bunker 'zatrpamo' pjenom, kako bi se vatra ugasila'', rekao je jedan portparol Vatragasne jedinice, prenose njemački mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije