Svijet

Napadnuta senatorka i bivši gradonačelnik Berlina

Napadnuta senatorka i bivši gradonačelnik Berlina
Foto: Pixnio | Napadnuta senatorka i bivši gradonačelnik Berlina

​BERLIN - Senator u regionalnom parlamentu i bivši gradonačelnik Berlina Franciska Gifi napadnuta je danas u lokalnoj biblioteci, saopštila je njemačka policija.

U saopštenju se navodi da je Gifijeva nakratko primljena u bolnicu nakon što je udarena u glavu i vrat sa torbom ispunjenom teškim sadržajem.

Gifijeva je na društvenoj mreži Instagram navela da je posjetila biblioteku "Alt-Ruov" u oblasti Nojkeln na jugoistoku Berlina i izrazila je nevjericu da je na tom mjestu bila meta napada.

Policija ističe da su uhapsili sedamdesetčetvorogodišnjeg muškarca koji je od ranije poznat zbog prekršaja iz mržnje i protiv državne bezbjednosti.

Tužilaštvo je saopštilo da postoje indikacije da uhapšeni pati od "mentalnog oboljenja" i da je u toku procjena da li treba da bude primljen na odjeljenje psihijatrijske njege.

U Njemačkoj su u proteklih nekoliko dana na meti napada bili političari i aktivisti u predizbornim kampanja, posebno u istočnoj Njemačkoj, podsjeća britanski "BBC".

Njemački kancelar Olaf Šolc naveo je da su napadi "nečuvani i kukavički te da nasilje nema mjesta u demokratiji", prenosi "Srna". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije