Svijet

Otkriveno zašto je kasnila sjednica Savjeta bezbjednosti

Otkriveno zašto je kasnila sjednica Savjeta bezbjednosti
Foto: Tanjug/AP | Otkriveno zašto je kasnila sjednica Savjeta bezjednosti

NJUJORK - Predsjedavajuća Savjetu bezbjednosti UN i stalna predstavnica Malte pri UN Vanesa Frejzer otvorila je sjednicu o šestomjesečnom izvještaju UNMIKA o Kosovu i Metohiji, ali je ubrzo usljedilo njeno kraće odlaganje, jer je, kako je pojasnila, cijela delegacija Prištine zadržana na ulazu zbog UN procedura.

Frejzer, je nakon višeminutne pauze i provjere informacija koje je dobila, naglasila da je riječ o protokolu UN, zbog koji su neki učesnici zadržani na ulazu.

"Protokol UN nije dozvolio cijeloj delegaciji Kosova da uđe u zgradu i moramo da ih čekamo kako bismo nastavili sjednicu", rekla je Frejzer uz prethodnu konstataciju da je učesnici sastanka gledaju "blijedo" (jer nisu dobili nikakvo objašnjenje za odlaganje početka sjednice), prenosi "Tanjug".

Prije nego što je uočeno da delegacija Prištine nije na sjednici, a koju predvodi predsjednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani, Frejzer je pozvala predsjednika Srbije da sjedne i protokol da doprati članove delegacije Srbije u kojoj je i Marko Đuruć.

SB UN raspravlja danas o novom, šestomjesečnom izvještaju generalnog sekretara UN Antonija Gutereša o radu Misije UN na Kosovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije