Svijet

Procurio nacrt novog ruskog borbenog helikoptera

Procurio nacrt novog ruskog borbenog helikoptera
Foto: Facebook | Procurio nacrt novog ruskog borbenog helikoptera

Da konstruktorski kabinet Kamov priprema novu letjelicu, saznalo se ovih dana sasvim slučajno nakon što je u javnost procurio nacrt one koja bi trebalo da naslijedi nedavno modernizovani Ka-52M, model koji se od svog prethodnika razlikuje kvalitetnijim napadno-navigacionim sistemom, protivelektronskim kompleksom zaštite helikoptera i znatno većom nosivošću ubojitih sredstava.

Budući ruski napadački helikopter dizajnerski poprilično podsjeća na već poznatu platformu koja krasi porodicu helikoptera s dizajnerskim potpisom kompanije Kamov, pišu ruski mediji, a riječ je o koaksijalno postavljenim helikopterskim elisama koje se nalaze jedna iznad druge, prenosi "Radiosarajevo.ba".

Pored toga, piše "Russia Beyond The Headlines", budući napadački helikopter krasiće bočno raspoređena "avionska krila" na koja se mogu postavljati razna ubojita sredstva te ostala savremena oprema.

Točkovi helikoptera moći će se uvlačiti u trup, a posada će, sjedeći jedan pored drugog, biti raspoređena kao i kod prethodnika.

Pored vojne verzije helikoptera, planirano je konstruisanje civilne verzije za prevoz putnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije