Svijet

Pronađen mrtav telohranitelj najmoćnijeg narkobosa

Pronađen mrtav telohranitelj najmoćnijeg narkobosa
Pronađen mrtav telohranitelj najmoćnijeg narkobosa

MEKSIKO SITI - Glavni telohranitelj meksičkog bosa Hoakina Gusmana, zvanog "Chapo", pronađen je mrtav zajedno sa još tri osobe u državi Sinaloa, na sjeverozapadu Meksika, saopštili su danas meksički zvaničnici.

Tijelo Manuela Alehandra Apontea Gomesa, šefa bezbjednosti čovjeka koji je sve do hapšenja u februaru smatran najmoćiniji narkobosom na svetu, pronađeno je u sredu u zgradi firme koja se bavi građevinskim materijalima u Eloti.

Niko nije došao da preuzme njegovo tijelo, a tužilac iz Sinaloe, Marko Antonio Igera Gomes, nije htio da kaže kako je Aponte Gomes izgubio život, prenosi AFP.

 Izvor iz kancelarije tužioca je rekao da je Aponte Gomes pomogao Gusmanu da pobjegne kroz nekoliko tunela između njegovih kuća u Kulijakanu, glavnom gradu Sinaloe, nekoliko dana prije nego što je Gusman končano uhvaćen u Masatlanu na obali Tihog okeana.

Magazin "Forbs" je proglasio Gusmana za jednog od najbogatijih i najmoćnijih kriminalaca čije je  bogatstvo procenjeno na 1,15 milijardi dolara. On se sada nalazi u najstrože čuvanom meksičkom zatvoru.

Kao vođa narkokartela Sinaloa, koji je najveći u Meksiku, Gusman je bio jedan od glavnih "izvoznika" kokaina i marihuane u SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije