Svijet

Pronađeni ostaci aviona koji bi mogli pripadadati MH370

Pronađeni ostaci aviona koji bi mogli pripadadati MH370
Pronađeni ostaci aviona koji bi mogli pripadadati MH370

KAMBERA - Još tri dijela aviona pronađena na otoku Mauricijusu i u Mozambiku mogla bi pripadati nestalom avionu Malaysija Airlinesa na letu MH370, saopštilo u četvrtak australsko ministarstvo saobraćaja.

"Malezijska vlada mora preuzeti te dijelove (...) koji će se poslati u Australiju na ispitivanje", rekao je u saopštenju ministar Deren Čester.


Dva ostatka pronađena su na otoku Mauricijusu i jedan u Mozambiku. Svi su "korisni i povezani su s letom MG370 Malaysije Airlinesa".

Boing 777 je nestao 8. marta 2014. nedugo nakon polijetanja iz Kuala Lumpura u Peking, s 239 putnika i članova posade. Okolnosti i mjesto nesreće letjelice još nisu otkriveni.

Prvi dio pronađen u jula 2015.

Za prvi dio koji je u jula 2015. pronađen na francuskom otoku Reunionu, utvrđeno je da pripada nestalom avionu. Još četiri dijela pronađena u Južnoj Africi, Mozambiku i na Mauricijusu, u Indijskom okeanu, "gotovo sigurno" pripadaju MH370.

Velika potraga za nestalim avionom koju koordinira Australija još traje na jugu Indijskog okeana i treba se završiti početkom avgusta.

Još treba pretražiti manje od 15.000 četvornih kilometara označenog područja veličine 120.000 km2 ispred australske zapadne obale gdje se avion najvjerojatnije srušio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije