Svijet

Putin: Iskrena želja za pronalaženje rješenja

Putin: Iskrena želja za pronalaženje rješenja
Putin: Iskrena želja za pronalaženje rješenja

MOSKVA - Lideri Francuske i Njemačke iskreno žele da pronađu kompromis koji će pomoći u okončanju sukoba na istoku Ukrajine, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin.

Putin je, govoreći televizijskoj stanici "Rusija 1" o sukobu i napretku sporazuma iz Minska, istakao da mu je "izgledalo da lideri Francuske i Njemačke imaju iskrenu želju da pronađu takva kompromisna rješenja koja će dovesti do konačnog rješenja sukoba".

On je istakao da je, prema protokolu iz Minska, predviđena decentralizacija vlasti u Ukrajini i "objašnjenje šta se pod tim podrazumijeva".

"Autori objašnjenja su naši njemački i francuski partneri. Stekao sam utisak da naši partneri u nas imaju više povjerenja nego nepovjerenja i da vjeruju u našu iskrenost", naglasio je Putin.

Ruski predsjednik je istakao i da je veoma malo vjerovatna mogućnost rata između Rusije i susjedne Ukrajine.

"Mislim da je takav apokaliptičan scenario malo vjerovatan i nadam se da se nikad neće desiti", izjavio je on.

On je izrazio nadu da će se primjenom sporazuma iz Minska normalizovati situacija u istočnoj Ukrajini. "Iskreno se nadam da će ovaj sporazum biti primijenjen. Ako bude primijenjen, ovo je pravi put za normalizaciju situacije u tom regionu zemlje", kazao je Putin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije