Svijet

Putin: Nepristojno je čitati tuđu poštu

Putin: Nepristojno je čitati tuđu poštu
Putin: Nepristojno je čitati tuđu poštu

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin ocijenio je kao "čudno" reagovanje Vašingtona na pismo koje je on poslao evropskim liderima o situaciji u Ukrajini, te istakao da je "veoma je loša navika čitati tuđu poštu".

"Pisma su poslata evropskim potrošačima ruskog gasa. Svi su navikli na činjenicu da su naši američki prijatelji navikli da prisluškuju, ali virenje je takođe nepristojno", rekao je Putin danas, tokom sastanka ruskog Savjeta za bezbjednost.

On je, ozbiljnijim tonom, naglasio da je cijena gasa navedena u zvaničnom ugovoru koji je ruski energetski gigant "Gasprom" potpisao s ukrajinskim "Naftogasom" 2009.

Putin je pismo uputio liderima 18 evropskih zemalja koje ruski gas dobijaju preko Ukrajine.

Ruski predsjednik je upozorio lidere 18 evropskih zemalja da će njihovi potrošači biti u velikoj opasnosti ukoliko Ukrajina nastavi s neplaćanjem, te ih pozvao na hitno rješavanje situacije sa Kijevom.

Putin je napomenuo da je Rusija u posljednje četiri godine s nižim cijenama gasa i opraštanjem kazni za neplaćanje računa subvencionisala ukrajinsku privredu s 35 milijardi dolara, te upozorio da više nije moguće tako poslovati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije