Svijet

Putin: Suprotstaviti se obnovi fašističke ideologije

Putin: Suprotstaviti se obnovi fašističke ideologije
Putin: Suprotstaviti se obnovi fašističke ideologije

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin smatra da je veoma važno boriti se protiv bilo kakvih pokušaja obnavljanja fašističke ideologije i flasifikovanja zajedničke rusko-ukrajinske istorije.

Putin je ovo rekao u poruci kojom je čestitao veteranima Velikog patriotskog rata i ukrajinskom narodu 70 godina od oslobođenja od fašističkih osvajača.

"U godinama Velikog patriotskog rata, snaga duha i jedinstva naše multinacionalne zemlje, hrabrost i izdržljivost boraca-oslobodilaca, gerilaca, pripadnika pokreta otpora i radnika pokazana je u svojoj veličini tokom teških i krvavih bitaka za Ukrajinu", saopštio je Putin.

On je dodao da treba "sačuvati zadivljujuću tradiciju bratskog prijateljstva i uzajamnog pomaganja" iz tog vremena, prenio je TASS.

"Ekstremno je važno da se nove generacije vaspitavaju sa visokim patriotskim vrijednostima i da se aktivno suprotstavlja bilo kakvim pokušajima obnavljanja fašističke ideologije, podsticanja međuetničkog razdora i falsifikovanja naše zajedničke istorije", napomenuo je ruski predsjednik.

Putin je poželio ukrajinskim veteranima dobro zdravlje i blagostanje, a "bratskom barodu Ukrajine mir i prosperitet".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije