Svijet

Putin se u Parizu sastaje sa Obamom, ali ne sa Erdoanom

Putin se u Parizu sastaje sa Obamom, ali ne sa Erdoanom
Putin se u Parizu sastaje sa Obamom, ali ne sa Erdoanom

PARIZ - Ruski predsjednik Vladimir Putin će se vjerovatno sastati s američkim kolegom Barakom Obamom na marginama samita o klimatskim promjenama u Parizu, ali sa predsjednikom Turske Redžipom Tajipom Erdoanom neće, saopštio je danas zvanični Kremlj.

Putin je jedan od ukupno 147 svjetskih šefova država i vlada koji učestvuju u dvonedjeljnoj konferenciji Ujedinjenih nacija o klimi, koja je otvorena danas u Parizu, prenijela je agencija AFP.

"Ne isključujemo sastanak sa Obamom, najvjerovatnije će Putin i on razgovarati na marginama konferencije", izjavio je pres sekretar ruskog predsjednik Dmitrij Peskov.

On je potvrdio i da Putin ne planira da se sastane sa Erdoanom.

"Sastanak sa Erdoanom u Parizu nije u planu, taj sastanak se ne razmatra. Tog sastanka neće biti", rekao je Peskov, koji je naglasio da u Putinovom rasporedu nije ni bilo kakav drugi kontakt sa turskim predsjednikom, pa ni telefonski razgovor.

Turska je 24. novembra iznad tursko-sirijske granice oborila ruski vojni avion, navodeći da je on povrijedio turski vazdušni prostor, što je zvanična Moskva negirala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije