Svijet

Rjabkov: Težnja Kijeva ka NATO vodi pogoršanju situacije u Ukrajini

Rjabkov: Težnja Kijeva ka NATO vodi pogoršanju situacije u Ukrajini
Rjabkov: Težnja Kijeva ka NATO vodi pogoršanju situacije u Ukrajini

MOSKVA - Nastojanja Ukrajine da se pridruži NATO vodiće samo daljem pogoršanju situacije u toj zemlji i jačanju regionalnih napetosti, izjavio je zamjenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

"Uvjeren sam da će ono što je najavilo ukrajinsko rukovodstvo samo voditi daljem pogoršanju situacije u Ukrajini. To neće osigurati bezbjednost u Ukrajini i neće poboljšati život ukrajinskog naroda", rekao je Rjabkov, a preneo Tass.

Komentarišući najavu ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka da bi njegova zemlja mogla da održi referendum o članstvu u NATO, Rjabkov je kazao da je to "posljedica iluzija".

"Ovo je posljedica iluzija, u kojima ukrajinski lideri i mnogi ljudi na Zapadu žive - iluzija da je sve ovo zapadna geopolitička igra i da ljudski životi nisu ništa", istakao je Rjabkov. "Žalim što su ovi lideri zaneseni takvim iluzijama."

Porošenko je juče poslije susreta s litvanskom predsjednicom Dalijom Gribauskajte rekao da će odluku o stupanju Ukrajine u NATO, koja je isključivo u nadležnosti građana, donijeti ukrajinski narod na referendumu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije