Svijet

Rođaci prve dame Venecuele uhapšeni zbog šverca kokaina

Rođaci prve dame Venecuele uhapšeni zbog šverca kokaina
Rođaci prve dame Venecuele uhapšeni zbog šverca kokaina

KARAKAS - Dvojica nećaka prve dame Venecuele uhapšena su na Haitiju zbog sumnje da su namjeravali da prokrijumčare 800 kilograma kokaina u Sjedinjene Američke Države.


Kako je saopštilo američko tužilaštvo, Efrain Antonio Kampo Flores i Franki Fransisko Flores de Freitas biće tokom dana izvedeni pred federalni sud na Menhtetnu.

Optužnica tereti osumnjičene da su prisustvovali sastancima u Venecueli na kojima je dogovareno slanje kokaina brodom preko Hondurasa u SAD, prenosi AP.

U međuvremenu predsjednik Venecuele Nikolas Maduro je održao govor u Savjetu UN za ljudska prava u Ženevi u kojem se nije direktno osvrnuo na hapšenje rođaka svoje žene.

Uglavnom je govorio o imperijalizmu i uputio oštre kritike na račun SAD, a takođe je branio nezavisnost svoje zemlje naglasivši da neće prihvatiti strano miješanje u unutrašnje stvari Venecuele.

Hapšenje rođaka Madurove žene vjerovatno će se odraziti na ionako napete odnose između SAD i Venecuele i još jednom skrenuti pažnju na optužbe SAD o umješanosti najviših nivoa Madurove administracije u šverc narkotika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije