Svijet

Rusija odbrusila Zapadu: Otadžbinom ne trgujemo

Rusija odbrusila Zapadu: Otadžbinom ne trgujemo
Foto: Pixnio | Rusija odbrusila Zapadu: Otadžbinom ne trgujemo

​MOSKVA - Predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da Rusija odbacuje mogućnost ustupka dijela novih regiona u zamjenu za imovinu zamrznutu na Zapadu.

"Ne znam ko šta govori, ali teritorija se ne mijenja. Otadžbinom na trgujemo. A ruska imovina mora da ostane neprikosnovena, inače će uslijediti oštra reakcija. Na zapadu su to mnogi shvatili. Šteta što nisu svi," napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, saopštio je da, u slučaju zaplijene ruske imovine koja je zamrznuta na Zapadu, će Rusija braniti svoje interese, uključujući i na sudovima.

"Naravno, takve odluke će imati veoma široku sudsku perspektivu i Rusija će iskoristiti te sudske perspektive - beskrajno ćemo braniti svoje interese u ovoj oblasti," rekao je on.

"WallStreet Journal" piše da Njemačka smatra da zamrznutu rusku imovinu treba ostaviti netaknutu da bi je koristila kao polugu u pregovorima o prekidu sukoba, gdje bi se Rusija podstakla da ustupi dio novih regiona, prenosi "b92".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije