Svijet

Sastaju se Merkelova i Oland

Sastaju se Merkelova i Oland
Sastaju se Merkelova i Oland

BRISEL - Njemački kancelar Angela Merkel i francuski predsjednik Fransoa Oland, najvjerovatnije će se sastati naredne sedmice kako bi finalizovali planove za veću integraciju evrozone pošto je sve jača prijetnja od izlaska Britanije iz članstva u EU, izjavili su danas evropski izvori.

Isti izvori ističu da će na sastanku u Berlinu, takođe učestvovati i predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker.

Prema navodima izvora, zvanična tema razgovora biće zajednička francusko-njemačka mapa puta za budućnost evrozone kao odgovor na zahtjev Junkera da zemlje članice razmotre načine za bolje upravljanje monetarnom unijom koja je teško pogođena dužničkom krizom.

Razgovori će biti održani samo nekoliko sedmica nakon što je britanski premijer Dejvid Kameron na izborima osvojio drugi mandat na osnovu obećanja da će do 2017. godine održati referendum o članstvu Britanije u EU i usljed spekulacija da bi britanski glasači mogli da se izjasne protiv ostanka u evropskom bloku.

"Produbljenje evropske ekonomske i monetarne unije u procesu, koji je u svojoj završnoj fazi a Kameron svoju tek počinje"," rekao je evropski izvor AFP, potvrđujući održavanje sastanka u Berlinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije