Svijet

"Šerijatska patrola" na ulicama Beča

"Šerijatska patrola" na ulicama Beča
"Šerijatska patrola" na ulicama Beča

BEČ - Austrijanci strahuju da dijelovi Beča postaju zabranjene zone nakon što je "šerijatska patrola" napala jednog muškarca koji je pokušavao da zaštiti svoju ženu i ćerku. Muškarac je prebačen u bolnicu nakon što je rekao "patroli" da ne prijete njegovoj ženi i ćerki, jer nisu propisno obučene.

Dok različite frakcije i grupe migranata preuzimaju dijelove Beča na ulicama su se pojavile samoprozvane šerijatske patrole koje posjećuju klubove i barove kako bi osigurale da se žene iz Čečenije propisno oblače i ponašaju.

Međutim, kada je jedan Austrijanac pokušao da zaštiti svoju ženu Čečenku i ćerku od maltretiranja patrole završio je u bolnici, piše "Dejli mejl".

Tokom vikenda nasilje je eskaliralo u Beču nakon što se sukobilo više od 50 mladića iz avganistanske i čečenske zajednice u centru grada.

Oni su koristili drvene letve, željezne šipke i noževe. Dvojica povrijeđenih su na intenzivnoj njezi i njihovo stanje je kritično. Policija je saopštila da je do sukoba Avganistanaca i Čečena došlo zbog sukoba na "fejsbuku".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije