Svijet

Skandal u Ukrajini: Ministar osumnjičen za prisvajanje državnog zemljišta

Skandal u Ukrajini: Ministar osumnjičen za prisvajanje državnog zemljišta
Foto: Pixabay | Skandal u Ukrajini: Ministar osumnjičen za prisvajanje državnog zemljišta

KIJEV - Ukrajinska antikorupcijska policija je podnijela prijavu protiv ministra poljoprivrede Mikolu Solskog za protivzakonito prisvajanje državnog zemljišta u vrijednosti od sedam miliona dolara, potvrdio je danas sam ministar Solski poričući ove optužbe.

Solski, koji je od marta 2022. godine nadgledao promet ukrajinskim žitaricama izjavio je da ne razumije zbog čega su se pojavile optužbe u vezi sa događajima iz 2017. i 2018. godine, navodi Rojters, prenosi Tanjug.

U optužbama antikorupcijska policije se navodi da je "aktuelni ministar" sprovodio plan sa ciljem da prisvoji državno zemljište u vrijednosti od 291 milion grivni (7,35 miliona dolara) i pokušavao da dobije zemljište vrijedno 190 miliona grivni.

Solski nije imenovan, ali je rečeno da je osumnjičeni "bivši predsjednik skupštinskog odbora za poljoprivredu" što je funkcija koju je obavljao prije nego što je u martu 2022. godine imenovan za ministra.

"Ne slažem se sa optužbama. Nemam nikakve veze sa ovom zemljom", rekao je Solski na konferenciji za novinare u Kijevu i dodao da nije planirao da podnese ostavku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije