Svijet

Sporazum o prekidu vatre se ipak poštuje

Sporazum o prekidu vatre se ipak poštuje
Sporazum o prekidu vatre se ipak poštuje

KIJEV - Ukrajinske snage su saopštile danas da su proruski aktivisti otvarali tokom noći na njih sporadično vatru na istoku Ukrajine, ali kakao Rojters prenosi navode očevidaca sporazum o prekidu vatre između dvije strane se ipak poštuje.

Izvještač birtanske novinske agencije je čuo kratku artiljerijsku paljbu rano jutros u Marijupolju, međutim i proruski aktivisti i ukrajinske snage insistiraju na tome da se striktno pridržavaju sporazuma o prekidu vatre i optužuju drugu stranu za kršenje dogovora.

Pres centar ukrajinske vojske objavio tokom noći listu kršenja sporazuma o primirju od strane proruskih aktivista na pet lokacija, dok su proruski aktivisti optužili ukarjinske snage da pripremaju napad na Donjeck.

Za sada nema izvještaja da je tokom noći bilo žrtava.

Najozbiljnije kršenje sporazuma o prekidu vatre dogodilo se tokom vikenda  u Marijupolju gdje su proruski aktivisti otvarali artiljerijsku vatru na ukrajinske snage u subotu kasno uveče, kada je poginula jedna žena, a povrijeđene su četiri osobe.

Lokalni zvaničnici u Marijupolju su saopštili da bi predsjednik Ukrajine Petro Poršenko trebalo danas da posjeti taj grad, iako kijevske vlasti posjetu još nisu potvrdile.

        

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije