Svijet

Stotine Izraelaca protestovalo zbog talasa nasilja

Stotine Izraelaca protestovalo zbog talasa nasilja
Stotine Izraelaca protestovalo zbog talasa nasilja

TEL AVIV - Nekoliko stotina Izraelaca demonstriralo je u srijedu naveče u Jerusalimu, pozivajući premijera Benjamina Netanijahua da djeluje protiv najnovijeg talasa palestinskog nasilja.

Oni su se okupili oko Netanijahuove rezidencije, noseći transparente na kojima je pisalo "Stop talasu terora".

Palestinci su nedavno izveli nekoliko napada na Izraelce u Jerusalimu i na Zapadnoj obali. Dvojica muškaraca ubijena su u dva odvojena oružana napada na Zapadnoj obali, a dvoje ljudi je ranjeno nožem, uključujući jednu djevojku paramilitarnu policijsku oficirku koja je zadobila teške povrede nožem u vrat u napadu jedne Palestinke.

Demonstranti smatraju da Netanijahu ne djeluje snažno protiv palestinskog terora. On  je po riječima jednog demonstranta učinio gestove dobre volje povodom svetog muslimanskog mjeseca posta Ramazana, a u zamjenu za to su Izraelci dobili terorističke napade, javlja Asošijeted pres.

Netanijahu je danas posjetio u bolnici žrtve nedavnih napada. On je rekao da je Izrael omeo 200 pokušaja napada tokom protekle godine.

"Mi ćemo stići do tih ubica i terorista takođe. Naplatićemo visoku cijenu od terorista i onih koji su ih poslali", rekao je Netanijahu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije