Svijet

Sukob Trampovih pristalica i protivnika (VIDEO)

Sukob Trampovih pristalica i protivnika (VIDEO)
Sukob Trampovih pristalica i protivnika (VIDEO)

Policija u San Dijegu uhapsila je 35 osoba nakon što su se u petak po završetku mitinga, najvjerovatnijeg republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trampa, međusobno sukobile njegove pristalice i protivnici.

Niko nije povrijeđen u sukobima niti je pričinjena materijalna šteta, saopštila je policija.

Sukobi su izbili na ulicama San Dijega, nakon što se ispraznila konferencijska sala u kojoj je Tramp održao miting uoči unutarstranačkih izbora u Kaliforniji, zakazanih za 7. jun.

Policija je okupljanje ispred konferencijskog centra u gradu, koji se nalazi nedaleko od granice sa Meksiskom, proglasila nezakonitim, prenio je BBC.

Nekoliko desetina policajaca je raspoređeno kako bi razdvojilo Trampove pristalice i protivnike, koji su se međusobno vrijeđali, dok su pojedini demonstranti policajce gađali flašama vode.

Stanovništvo u San Dijegu trećinom je latinskog porijekla, a stotine hiljada ljudi svakodnevno nelegalno prelazi granicu sa Meksikom.

Tramp je poručio da će izgraditi zid na granici kako bi spriječio priliv ilegalnih imigranata.

On je na svom nalogu na Tviteru ocijenio da se policija nakon mitinga "fantastično izborila sa nasilnicima, koji su pokušali da ugroze veoma miran i posjećen skup".

Tramp je osvojio dovoljan broj delegata da bi osvojio nominaciju Republikanske stranke za predsejdnika SAD, a zvanično će biti imenovan kandidatom republikanaca na ključnoj stranačkoj konvenciji u Klivlendu u julu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije