Svijet

Supruga nije znala za raspusnost Stros-Kana

Supruga nije znala za raspusnost Stros-Kana
Supruga nije znala za raspusnost Stros-Kana

PARIZ - Bivša supruga nekadašnjeg direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominika Stros-Kana kaže da nije ništa znala o "libertinskim sklonostima" čovjeka koji je bio jedan od najjačih pretendenata na mjesto predsjednika Francuske.

An Senkler, bogata nasljednica koja je donedavno bila jedna od najpoznatijih televizijskih voditeljki u Francuskoj, napustila je Stros-Kana nakon što je on bio prinuđen da podnese ostavku na mjesto direktora MMF-a pošto je uhapšen zbog seksualnog napada na sobaricu jednog njujorškog hotela, navodi AFP.

"Možete da mi vjerujete ili ne vjerujete, ali nisam znala", kaže Senkler u intervjuu koji će večeras biti emitovan na francuskoj televiziji, a čije su izvode francuski mediji već objavili, na temu "seks žurki" zbog kojih Stros-Kanu prijeti 10 godina zatvora na osnovu optužbi za podvođenje.

"Kada sam se udala za Dominika znala sam da je šarmer, da je zavodnik. Eto, toliko sam znala", kaže ona, priznavši da je čula neke glasine, ali da im nije pridavala važnosti.

"Glasine kruže s ciljem da nanesu štetu, pa sam ih ignorisala", objašnjava bivša Stros-Kanova supruga.

Ona kaže da je gajila sumnje kakve se mogu pojaviti kod mnogih parova i da ga je s vremena na vrijeme pitala da li je to istina, ali je "on znao kako da to porekne i kako da je razuvjeri".

Senklerova, takođe, navodi da nikada nije povjerovala u optužbe koje je iznijela sobarica njujorškog hotela Nafisatu Dijalo, a koje je i sud odbacio krajem 2012.

Stros-Kanovo hapšenje u Njujorku je pokrenulo niz istraga o njegovom seksualnom ponašanju, a najozbiljnija je "afera Karlton", u vezi sa žurkama kojima je prisustvovao u istoimenom hotelu u francuskom gradu Lilu, dok njegovi advokati tvrde da on nije znao da su žene koje su u njima učestvovale bile prostitutke, zaključuje francuska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije