Svijet

Švajcarski hotel razbjesnio Jevreje zbog obavještenja na bazenu

Švajcarski hotel razbjesnio Jevreje zbog obavještenja na bazenu
Foto: Ilustracija | Švajcarski hotel razbjesnio Jevreje zbog obavještenja na bazenu

BERN - Jedan hotel u Švajcarskoj susreo sa danas sa oštrim kritikama izraelskih vlasti, nakon postavljanja obavještenja kojim se gostima Jevrejima nalaže tuširanje prije ulaska u bazen.

Hotel "Aparthaus Paradies" u alpskom selu Arosa u istočnoj Švajcarskoj optužen je za antisemitizam, nakon što je jedan uznemireni gost na Facebooku postavio fotografiju sa tim obaveštenjem, prenosi agencija Frans pres.

"Za naše jevrejske goste, žene, muškarce i djecu, molimo vas da se istuširate prije ulaska u bazen. Ako prekršite propise, biću primoran da vam zabranim pristup bazenu", dodaje se u tom obavještenju.

U drugom obavještenju, postavljenom u kuhinji, data je instrukcija jevrejskim gostima da jedino mogu da pristupe frižideru između 10 i 11 časova ujutru i između 4.30 i 5.30 sati popodne.

"Nadam se da razumijete da naš tim ne voli da bude uznemiravan stalno", dodaje se u saopštenju.

Ova priča je brzo preplavila društvene mreže i objavljena je u većini izraelskih listova, što je izazvalo oštre reakcije izraelskih zvaničnika.

Zamjenica izraelskog ministra spoljnih poslova Cipi Hotoveli je incident opisala "kao čin antisemitizma i to najgore vrste".

Izraelski ambasador u Švajcarškoj, Džejkob Kajdar, navodno je kontaktirao hotel i obavjestio Hotoveli o uklanjanju tih obavještenja.

Hotoveli, međutim, time nije bila zadovoljna, zbog čega je poručila da će tražiti "formalnu osudu" zvaničnog Berna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije