Svijet

Taksista staklenom flašom ubio dječaka pred majkom

Taksista staklenom flašom ubio dječaka pred majkom
Foto: Ilustracija | Taksista staklenom flašom ubio dječaka pred majkom

Šestogodišnji dječak iz Saudijske Arabije ubijen je u četvrtak pred očima očajne majke koja je pokušala da ga spasi, javlja "Daily Mail".

Zakaria Al-Jaber bio je sa majkom u taksiju, a išli su u jedan hram posvećen Muhamedu u Medini. U jednom trenutku je taksista zaustavio automobil i istjerao dječaka napolje.

Ispred jednog kafića ga je prvo udario staklenom flašom. Zatim mu je prerezao vrat, a potom ga je još nekoliko puta i izbo. Sve se događalo ispred očajne majke, ali i policajca koji nije uspio da spasi dječaka.

Majka je, piše "The Sun", pokušala je da zaustavi napadača ali je pala na ulicu.

Napadača je na kraju uhvatio policajac koji je bio u blizini, ali je stigao prekasno da spasi dječaka.

Nije poznato zbog čega je tačno napadnut dječak, ali saudijske vlasti kazale su da je riječ o čovjeku sa psihičkim problemima.

Prema nekim izjavama svjedoka, taksista je navodno majku pitao kojoj frakciji muslimana pripadaju.

Napad je uslijedio, prema tim informacijama, kada je saznao da majka i dječak pripadaju šiitima, jednoj od dvije velike muslimanske frakcije.

Da se radi o napadu koji su pokrenuli vjerski razlozi kažu i iz organizacije "Shia Rights Watch", dodaje "Daily Mail". Oni su u saopštenju napisali kako je nepoznati muškarac majku pitao da li pripada šiitima. Žena je odgovorila potvrdno, a napad je uslijedio desetak minuta nakon toga.

"Svjedoci su kazali da je dječaku odsječena glava, dok je majka gledala i vrištala", napisali su, prenosi "Telegraf.rs".

Ali, još uvijek nije potvrđeno da li je dječaku zaista odsječena glava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije