Svijet

Kraj talačke krize u Rubeu u Francuskoj, taoci bezbjedni

Kraj talačke krize u Rubeu u Francuskoj, taoci bezbjedni
Kraj talačke krize u Rubeu u Francuskoj, taoci bezbjedni

PARIZ - Talačka kriza u kojoj je više ljudi ranjeno vatrenim oružjem u Rubeu, gradu na severu Francuske, okončana je, potvrdili su francuski zvaničnici, javlja Rojters.

Svi taoci su bezbjedni, saopštili su zvaničnici Francuske, nekoliko osumnjičenih je uhapšeno.

Napadači naoružani kalašnjikovima, prema rečima očevidaca, držali su taoce u jednoj kući od 19 h po lokalnom vremenu. Policija je opkolila područje sa kog su se čuli pucnji, javio je RTL

"Trojica muškaraca sa kalašnjikovima pucala su na policiju, policajci su uzvratili vatrom", rekao je jedan od očevidaca za "Raša tudej" i dodao da je mnogo policajaca na ulicama.

Policijski zvaničnici navode da ne postoji povezanost talačke krize sa terorističkim napadima koji su se 13. novembra dogodili u Parizu, prenosi AFP.

Kako se navodi, talačka kriza u Rubeu vjerovatno je uslijedila "pošto je pljačka pošla naopako".

"Menadžer banke i njegova porodica su uzeti kao taoci", prenosi Rojters, pozivajući se na lokalne policijske zvaničnike.

Kako prenose lokalni mediji talačka kriza je uslijedila nakon bezuspješnog pokušaja pljačke banke, kada su u bjekstvu od policije pljačkaši uzeli za taoce menadžera banke, njegovu suprugu i djecu.

Kako je ranije izvjestio Daily Star čula se pucnjava.

Prema pisanju Rojtersa, policija je raspoređena nakon izveštaja o pucanjavi, a djeca su među taocima.

Radio-stanica RTL prenosi da se incident dogodio nakon što su osumnjičeni bili zaustavljeni na kontrolnom punktu bezbjednosti.

Pripadnici Francuskih specijalnih jedinica (RAID) stigli su na lice mjesta.

Francuski mediji javljaju kako je policija zatekla dvojicu naoružanih muškaraca u pljački, nakon čega su zapucali na policiju. Dvojac je pobjegao policiji u rezidencijalnu četvrt.

Grad se nalazi udaljen oko jedan sat zapadno od Brisela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije