Svijet

Tanja Fajon razgovarala sa Abasom na Zapadnoj obali

Tanja Fajon razgovarala sa Abasom na Zapadnoj obali
Foto: N.N. | Tanja Fajon razgovarala sa Abasom na Zapadnoj obali

RAMALA - Predsjednik Palestinske samouprave (PA) Mahmud Abas obavijestio je danas u razgovoru u Ramali slovenačku ministarku spoljnih poslova Tanju Fajon o najnovijim dešavanjima na palestinskim teritorijama i istakao da je neophodno da se borbe u Pojasu Gaze što prije zaustave, kao i da se stanovnicima pravovremeno osigura medicinska i humanitarna pomoć.

Abas je govorio i o eskalaciji tenzija na Zapadnoj obali usljed napada izraelskih doseljenika na lokalno palestinsko stanovništvo i skravljenju muslimanskih i hrišćanskih svetinja, posebno u Jerusalimu, prenosi palestinska agencija WAFA.

On je naglasio da cijeni podršku Slovenije kada je u pitanju rješenje o dvije države i nedavno glasanje Ljubljane u Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih naroda da Palestina postane punopravna članica međunarodnog tela.

Zahvalio je Sloveniji i zbog podrške palestinskom narodu u Pojasu Gaze i Agenciji UN za pomoć palestinskim izbjeglicama (UNRWA).

Abas je u razgovoru sa Fajon takođe naglasio važnost da Država Palestina dobije priznanje zemalja koje je do sada nisu priznale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije