Svijet

Telefonski razgovor Olanda, Merkelove i Putina

Telefonski razgovor Olanda, Merkelove i Putina
Telefonski razgovor Olanda, Merkelove i Putina

PARIZ - Francuski predsjednik Fransoa Oland i njemački kancelar Angela Merkel pozvali su ruskog predsjednika Vladimira Putina da brzo provede mjere usaglašane sporazumom o prekidu vatre iz Minska 12. februara, saopšteno je danas iz kancelarije francuskog predsjednika.

U saopštenju se navodi da su Oland i Merkelova telefonom razgovarali sa Putinom i da su mu poručili da žele konkretne rezultate od četiri razne grupe, koje su uspostavljene 6. maja kako bi rješavale politička, bezbjednosna, ekonomska i humanitarna pitanja.

U saopštenju iz Kremlja navodi se da je Putin tokom razgovora izrazio zabrinutost zbog "sve češćeg i jačeg granatiranja, koje vrše ukrajinske snage na civilne objekte što je izazvalo civilne žrtve".

U saopštenju se dodaje da su lideri razmijenili mišljenja o mogućim novim mjerama, kojim bi mogao biti ojalan dogovor o prekidu vatre.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov naglasio je da su troje lidera razgovarali i o novim sastancima na stručnom nivou s ciljem provođenja sporazuma iz Minska. /kraj/dl

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije