Svijet

Tramp prijeti da će na debatu pozvati bivšu ljubavnicu Bila Klintona

Tramp prijeti da će na debatu pozvati bivšu ljubavnicu Bila Klintona
Tramp prijeti da će na debatu pozvati bivšu ljubavnicu Bila Klintona

Donald Trump je na Twitteru zaprijetio da će na sutrašnju debatu pozvati Gennifer Flowers (Džinifer Flauers), bivšu ljubavnicu Bila Klintona. Ta ideja mu je sinula kao odgovor na odluku Hilari Klinton da na debatu dovede Marka Kubana, poznatog biznismena i žestokog Trampovog kritičara.

Priča o vezi između Bila Klintona i manekenke Džinifer Flauers u medijima se prvi put pojavila 1992., usred Klintonove borbe za demokratsku nominaciju na predsjedničkim izborima. Afera je prijetila da će potopiti Klintonovu kampanju, sve dok se on i Hilary nisu pojavili na televiziji, gdje su negirali sve priče o tome.

Nakon izbijanja afere s Monikom Levinski, Klinton je bio prisiljen da svjedoči pred kongresnom komisijom, pa je pod zakletvom ipak priznao da su on i Flauers stupili u seksualni odnos, ali samo jednom, i to još 1977. godine.

Trampov portparol kasnije je izjavila kako formalni poziv bivšoj Klintonovoj ljubavnici nije upućen, ali čini se da je ona Trampov tweet shvatila ozbiljno. Medijima je već najavila da će se pojaviti na debati, a u ranijim izjavama je rekla kako svoju aferu s bivšim predsjednikom smatra relevantnom temom i u 2016. godini.              

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije